Uniunea Europeană oferă 36,3 milioane de euro ca suport bugetar pentru țară noastră

Embed:

Uniunea Europeană oferă 36,3 milioane de euro ca suport bugetar pentru ţara noastră. Despre acest lucru a anunţat premierul Pavel Filip pe o reţea de socializare.

Potrivit lui Filip, aceasta este încă o confimare a perseverenței cu care Guvernul implementează angajamentele convenite cu partenerii de dezvoltare.

"Încă o veste bună pentru cetățenii Republicii Moldova, după cele 22,2 milioane alocate de FMI ieri, astăzi UE anunță transmiterea a 36,3 milioane de euro ca suport bugetar pentru țară noastră. Este încă o confirmare importantă a perseverenței cu care se implementează angajamentele convenite cu partenerii de dezvoltare. Guvernul rămâne angajat în derularea în continuare a reformelor și în obținerea de rezultate pozitive pentru cetățenii Republicii Moldova", a scris premierul.

CITEŞTE ŞI: Republica Moldova va primi 22,2 de milioane de dolari, bani acordaţi de FMI

Într-un comunicat de presă, emis de instituţia europeană, se precizează că banii sunt destinaţi pentru crearea "mai multor locuri de muncă, exporturile spre UE în creștere, o administrație publică consolidată, servicii de poliție îmbunătățite și o dezvoltare rurală accelerată".

"Autoritățile Republicii Moldova au fost de acord să utilizeze aceste fonduri pentru a sprijini următoarele acțiuni: implementarea acordului DCFTA (Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător) între UE și Republica Moldova, reforma poliţiei, reforma Politicii Finanţelor Publice, implementarea Liberalizării Regimului de Vize cu Europa şi dezvoltarea rurală și a agriculturii în Republica Moldova (ENPARD)", se precizează în comunicat emis de UE.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu