Uniunea Europeană a adoptat o directivă prin care interzice copiilor să umfle baloane

Embed:

Autorităţile Uniunii Europene vor să interzică micuţilor de până la 8 ani să umfle baloane, iar minorilor de până la 14 ani - să se joace cu fluiere cu hârtie colorată. Într-o directivă recentă a UE se spune că cei mici le pot înghiţi accidental, pot să se încece cu ele şi chiar să se sufoce. Pediatrii moldoveni consideră, în schimb, că umflarea baloanelor este chiar utilă.

În ultima directivă a UE se arată că sunt considerate periculoase pentru copii baloanele şi fluierele cu hârtie colorată, scrie ziarul britanic „Daily Telegraph". Astfel, producătorii de jucării vor fi obligaţi să afişeze pe ambalajele acestora avertismentele şi restricţiile de vârstă. Pe de altă parte, medicii pediatri din Molodva spun că umflarea baloanelor dezvoltă plămânii.

Părerile părinţilor sunt împărţite. Cel mai important, spun ei, este să nu lăsăm copiii fără supraveghere.

"Eu îi permit copilului să se joace cu baloanele şi nu consider că este periculos. Copiii mici, desigur, trebuie să fie supravegheaţi, dar, în general, este ceva frumos şi expresiv", spune o femeie.

"Eu consider că umflarea baloanelor dezvoltă plămânii. Dimpotrivă, face chiar foarte bine copiilor. Trebuie învăţaţi să umfle, chiar şi bule de săpun", susţine alta.

Potrivit unor oficiali europeni, noua directivă nu va fi pe înţelesul tuturor, dar experţii în probleme de securitate sunt, totuşi, de neînduplecat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu