UNITED, ÎN FRUNTEA TOPULUI. Clubul englez este evaluat la 4,12 miliarde de dolari

Embed:

Nu a cucerit niciun trofeu în sezonul trecut, însă este considerat cel mai valoros club de fotbal din lume! Este vorba despre Manchester United.

Conform clasamentului alcătuit de revista americană Forbes, clubul englez este evaluat la 4,12 miliarde de dolari, cu 12 la sută mai mult decât acum un an.

Real Madrid, câştigător al Ligii Campionilor pentru al treilea an consecutiv, se află pe locul doi în clasament, fiind evaluat la 4,08 miliarde de dolari, cu 14 la sută mai mare în raport cu sezonul anterior.

Podiumul este completat de FC Barcelona. "Catalanii" sunt cotaţi la 4,06 miliarde de dolari. Topul este dominat de cele din Anglia, numai puțin de șase cluburi din Premier League figurează în primele 10.

În clasament se mai regăseşte Bayern Munchen, Juventus Torino şi Chelsea Londra. Conform Forbes, care îşi bazează evaluările pe nivelul capitalului propus plus datoria netă, Barcelona sau Real Madrid ar putea urca în curând pe prima poziţie a clasamentului, în primul rând datorită nivelului lor ridicat de performanţă în Liga Campionilor, la care se adaugă veniturile suplimentare aşteptate după renovarea stadioanelor lor, în următorii ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu