Unitatea Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Raional Ungheni, modernizată conform standardelor internaționale (FOTOREPORT)

În cadrul Spitalului Raional Ungheni, astăzi, 27 iunie curent, a fost inaugurată Unitatea Primire Urgenţe, care o fost renovată conform standardelor internaționale. 

Datorită suportului financiar oferit în cadrul proiectului Repemol, Agenției de Cooperare Germană, Consiliului Raional Ungheni și Ministerului Finanțelor, Unitatea a fost dotată cu cel mai modern mobilier și cu echipament medical performant, cum ar fi: ultrasonograf portativ, aparat radiologic portativ, cardiomonitoare , ventilator portabil pentru respirația artificială , defibrilator, cardiograf performant, oftalmoscop, laringoscop, paturi multifuncționale etc. Astfel, au fost create toate condițiile necesare pentru acordarea unor servicii medicale de urgență calitative și eficiente pacienților.

În cadrul Unității Primire Urgenţe,  pacienții vor fi triați conform codurilor internaționale (verde - urgențe minore,  galben – urgențe grad mediu  și roșu- urgențe majore cu risc vital), iar asistența medicală li se va acorda după principiu de gravitate a stării generale, primii fiind preluați pacienţii al căror risc vital este evaluat în triaj, cât şi pacienţii pentru care există un risc de agravare rapidă.

„Uneori viața oamenilor se numără  în secunde, iar intervenția la timp este esențială pentru salvarea vieților omenești. Serviciul unic pentru apeluri de urgență și noile ambulanțe ne ajută să intervenim mai rapid în situații în care viața oamenilor este în pericol. Este însă necesar, ca după primul ajutor, oferit la fața locului, să putem face eficient triajul, în funcție de gravitate, și să avem la îndemână toate echipamentele necesare de care depinde tratarea în cazuri de urgență”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari. 

Secția va oferi asistență medicală de urgență pentru cetățenii raionului Ungheni și din satele învecinate a raioanelor Fălești și Nisporeni. Doar în anul 2017, la secția internare SR Ungheni  s-au adresat  19.129 de pacienți.

Menționăm că, costul total al lucrărilor de reparație, dotare cu echipament și mobilier, este de circa 3.200.000 lei.  Alți 60.000 lei urmează să fie alocați de către Agenția de Cooperare Germană pentru renovarea sălii de telemedicină. 

 

La evenimentul de inaugurare au participat de asemenea, vicepreședintele Comisiei sănătate, protecție socială și familie, Valentina Stratan,  președintele raionului Ungheni, Ludmila Guzun, primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros, directorul spitalului, Andrei Alexeev și lucrătorii medicali din raion. 

 

loading...

Lasă un comentariu