Unitatea de pompieri din Cahul, renovată. Salvatorii au spaţii de odihnă, baie şi garaje noi

Embed:

59 de pompieri şi salvatori din oraşul Cahul vor munci în condiţii moderne. Unitatea în care activează a fost renovată şi dotată după toate standardele actuale în cadrul unui proiect finanţat de Statele Unite cu echivalentul a peste 8 milioane de lei.

Salvatorii au acum spaţii pentru odihnă, baie, sală de sport, depozit pentru utilaje şi spălătorie auto pentru autospeciale.

 

"Reconstrucția acestei remize a fost făcută din temelii. Garajurile vechi care au fost dărâmate din considerentul că tehnica care o avem acum nu mai corespundea cerinţelor, garajele nu corespundeau cerinţelor", a declarat Gheorhge Hanganu, ofiţer superior Serviciul Protecţie Civilă Cahul.
La ceremonia de inaugurare a unităţii au participat ministrul de Interne şi ambasadorul SUA în ţara noastră. Ministrul Alexandru Jizdan a declarat că până acum au fost modernizate câteva unităţi de pompieri şi salvatori, iar proiectul va continua."Sunt în faza finală remiza de la Taraclia, remiza de la Căuşeni. Am deplina încredere că de acum înainte, colegii noştri salvatori şi pompieri, desigur că vor reacţiona şi mai prompt", a declarat Alexandru Jizdan, Ministrul Afacerilor Interne.

"Este o investiţie din partea guvernului şi a poporului american în sănătatea, siguranţa şi prosperitatea poporului Republicii Moldova. Acest proiect implementat în comun este un simbol al legăturilor strânse între Statele Unite şi Republica Moldova", a declarat Derek Hogan, Ambasadorul SUA la Chişinău.Unitatea de pompieri şi salvatori din oraşul Cahul asigură intervenţiile în 43 de localităţi ale raionului. În prezent, în țară sunt peste 40 de astfel de posturi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu