Unioniştii susţin că Andrei Năstase este gata să cedeze lupta pentru Capitală în favoarea socialiştilor

Embed:

Eşecul alianţei de guvernare PSRM-ACUM dictează necesitatea şi mai mare a consolidării forţelor unioniste, în ajunul alegerilor locale în municipiul Chişinău. Este opinia liderilor mai multor partide politice, care au acceptat invitaţia Mişcării "Antimafie" pentru un dialog, cu scopul de a indentifica un candidat comun la alegerile locale din Capitală, din partea formaţiunilor unioniste. Ei îl acuză pe liderul PPDA, Andrei Năstase, de dublele standarde. Asta pentru că, în opinia lor, Năstase de pe o parte critică socialiştii, iar pe de altă parte a acceptat jocul lor. Năstase a refuzat să comenteze acuzaţiile unioniştilor.

Liderii mai multor partide unioniste consideră că liderul PPDA, Andrei Năstase, este gata să cedeze lupta pentru Capitală în favoarea socialiştilor.

"Paradoxul este ca cel care votează la Consiliul Europei pentru Federaţia Rusă are tupeu să facă o asemene declaraţie şi să ameninţe cetăţenii despre pericole unui candidat socialist. Aici e mare problemă - dublele standarde", a spus vicepreședintele Mișcării "Antimafie", Daniela Bodrug. 

La invitaţia Mişcării "Antimafia", la dezbaterile publice au venit: liderul Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco, dar şi preşedintele Partidului Democraţia Acasă, Vasile Costiuc.

"Andrei Năstase a avut declaraţii foarte controversate, se vede că este zbuciumat prin faptul că, pe de o parte, este în coaliţie cu PSRM, pe de altă parte, probabil, pe alocuri sunt forţaţi să accepte nişte decizii inacceptabile", a menţionat preşedintele PNL, Vitalia Pavlicenco. 

"Acum, prima data în istorie, au şansa reală cei care vin de la Moscova cu Kozak în spate să pună mâna pe Capitala. Se datorează în exclusivitate celor care şi-au data mâna cu Dodon şi l-au adus la Guvernare pe acest individ care a capturat instituţiile statului", a spus preşedintele Partidului "Democraţia Acasă", Vasile Costiuc. 

Solicitat de Publika TV, Andrei Năstase a declarat că se află la ministerul de Interne şi nu are timp pentru a comenta declaraţiile unor politicieni. Acum câteva zile, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, Andrei Năstase a declarat că în cazul în care funcţia de primar general al Capialei va fi câştigată de socialişti, Republica Moldova este sortită eșecului. Pe de altă parte, astăzi,candidatul PSRM, Ion Ceban a declarat că speră ca cele două partide să facă echipă la Primărie, indiferent de rezultat.

Lasă un comentariu