Unioniștii planifică un marș de amploare de Ziua Unirii. La eveniment sunt așteptați zeci de mii de oameni

Embed:

Peste 50.000 de oameni sunt aşteptaţi duminică, 27 martie, la un marş unionist de amploare, care va fi organizat în Capitală.

În cadrul evenimentului, care va marca 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România, va fi aleasă componenţa unui nou Sfat al Ţării, care, potrivit organizatorilor, va trebui, până în 2018, să pregătească reunirea celor două ţări.

Potrivit organizatorilor, programul de duminică va începe cu un congres la ora 10.00, la Palatul Național "Nicolae Sulac" din Capitală, la care vor fi aleși cei 101 membri, din diferite categorii sociale, care vor forma Sfatul Țării II.

"Sfatul Țării doi va fi împărțit în comisii. Comisia Juridică, Comisia pentru Economie și Finanțe, Comisia pentru Educație și altele. Unul dintre scopurile primordiale ale Sfatului Țării, să mergem în afara Chișinăului. Acolo sunt oameni care, din păcate, sunt victime ale propagandei rusești, victime ale propagandei românofobe și victime ale dezinformării", a declarat președintele Blocului Unității Naționale, Constantin Codreanu. 

Organizatorii mai spun că Unirea cu România este soluția ideală pentru a modernizarea Moldovei.

"La ora actuală, ieșirea din această criză permanentizată de 25 de ani a Republicii Moldova este una, reunirea cu România", a precizat academicianul Nicolae Dabija.

După congres, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet, va avea loc un miting, iar la ora 13.00 va începe marșul pașnic. Participanţii se vor deplasa pe bulevardul Ștefan cel Mare, după care pe strada Constantin Negruzzi, până la Gara Feroviară.

"Este o zi decisivă. Anume să demonstrăm la toată societatea că și noi românii avem dreptul de a ne apăra și de a lupta pentru idealurile noastre, că facem parte din același popor și vorbim aceeași limbă. Deja sunt câteva forțe care încearcă să destabilizeze situația. Noi o să demonstrăm că suntem români, Basarabia, că suntem culți", a spus preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război „Credinţă Patriei”,  Ghenadie Cosovan. 

PUBLIKA.MD amintește că în data de 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România. Aceasta a fost anulată în 28 iunie 1940, când Rusia a anexat din nou Basarabia, în baza pactului secret Ribbentrop-Molotov.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu