Unioniştii invită la dialog partidele de dreapta. Chirtoacă: Scopul iniţiativei este de a uni eforturile împortiva lui Dodon

Embed:
Mișcarea Politică "Unirea" invită la dialog partidele unioniste şi cele de dreapta, pentru elaborarea unei strategii care le-ar permite victoria la alegerile prezidențiale. Declaraţia a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit conducerii celor cinci partide din cadrul Mişcării, scopul iniţiativei este de a uni eforturile împortiva lui Igor Dodon.

Reprezentanții celor cinci formațiuni au anunțat că vor lansa invitații pentru discuții bilaterale cu Partidul Unității Naționale, Partidul Liberal Democrat, Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate.

"Sperăm să-i adunăm pe toţi şi să putem construi o strategie corectă atât pentru prezidenţiale, în aşa fel încât Dodon să fie bătut din turul întâi. În cazul în care ne atacăm reciproc, ne căutăm fel de fel de motive de a nu discuta, de a nu dialoga asta demotivează cetăţenii", a spus preşedintele PL, Dorin Chirtoacă. 

Liderii partidelor din cadrul Mișcării "Unirea" mai spun că strategia este necesară, pentru a evita dispersarea voturilor pe segmentul de dreapta al eşichierului politic.

"Cred că oamenii au un gust amar de la războiul dintre anumite forţe proeuropene din Republica Moldova. Noi vom încerca să venim cu împăcarea şi vom încerca să venim cu înţelegere", a comunicat preşedintele USB, Valeriu Munteanu. 

Mai mult, ei spun că Rusia este interesată ca dreapta politică să fie fragmentată.

"Ceea ce nu doreşte Rusia pentru segmentul de dreapta să stea la o masă de dialog fiind majoritari şi să găsească soluţii optime pentru a elimina de la guvernare şi pentru a-l bate pe Dodon în această campanie prezidenţială", a spus preşedintele partidului "Democraţia Acasă", Vasile Costiuc. 

Deocamdată, doar reprezentanţii PAS au declarat că sunt gata să accepte invitaţia.

"Astăzi o să ne întâlnim, o să discutăm mai în detaliu ce au în vedere dumnealor şi o să prezentăm partea noastră, dar este bine că vizează aceleaşi partide şi consonează cu ideile noastre", a spus vicepreşedintele PAS, Igor Grosu.

Preşedintele PPDA, Andrei Năstase, ne-a declarat la telefon că este într-o şedinţă şi că va veni mai târziu cu un comentariu. Liderii PLDM şi PUN nu au răspuns la telefon pentru comentarii.
loading...

Lasă un comentariu