Unioniştii care au stat trei zile la frontieră au primit ACCEPTUL de a intra în Moldova

Embed:

Un grup de români, care participă la Marșul Unirii, au fost lăsaţi să intre în Republica Moldova prin punctul Leuşeni. Unioniştii au ajuns în vamă încă luni. Intrarea în Moldova a fost însă interzisă din cauza comportamentului neadecvat şi provocator al unor persoane, care au refuzat să se conformeze legislaţiei.

Astăzi, la fața locului a venit șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari. Oficialul le-a cerut acestor activişti să se conformeze regulilor de traversare a unei frontiere de stat şi să nu creeze situații de conflict.

Totuşi, unul dintre unionişti, liderul Platformei "Acţiunea 2012", George Simion, se va alege cu interdicţia de a traversa frontiera pentru o lună, din cauza comportamentului agresiv. Anterior, George Simion a primit de câteva ori restricţii de a intra în Republica Moldova.

PUBLIKA.MD aminteşte că cetățenilor români, care fac parte din Marșul Unirii, nu li s-a permis trecerea frontierei de stat, fiind întorși la intrarea în Republica Moldova. Motivul interzicerii este perturbarea ordinii publice în zona de frontieră, cu încălcarea regimului punctelor de trecere. Mai mulți din tinerii participanți nu s-au supus indicațiilor reprezentanților Poliției de Frontieră, prezentând în relația cu polițiștii de frontieră un comportament agresiv, dar și au creat impedimente la deplasarea mijloacelor de transport prin punctul de trecere Leușeni.

Participanții la Marea Adunare de la Alba Iulia au dat startul Marșului Centenar. După ce reprezentanți ai autorităților locale și ai societății civile din România și Republica Moldova au aprins Flacăra Unirii în fața Catedralei Reîntregirii Neamului, sute de manifestanți au pornit în marș, pe jos, spre Chișinău.

Flacăra Unirii este purtată sub forma unei ștafete pe o distanță de 1300 de km, în 11 etape a câte cinci zile. Alba Iulia-Teiuș-Unirea-Turda-Cluj-Napoca-Căianu Mic este traseul primei etape din Marșul Centenar, în intervalul 1-5 iulie, se menționează într-un comunicat de presă al Acțiunii 2012. 

Manifestația care se derulează pe parcursul a două luni se va încheia pe 1 septembrie, la Chișinău, printr-o manifestație stradală de mare anvergură.

CITEŞTE ŞI: Politia de frontiera a blocat intrarea în MOLDOVA cetățenilor români, care fac parte din Marșul Unirii

CITEŞTE ŞI: Ambasada României în Republica Moldova s-a autosesizat: românii nu au perturbat în niciun fel ordinea și liniștea publică

CITEŞTE ŞI: Liber la frontieră pentru grupul de cetățeni români, care merg în marș unionist, cu excepția unei persoane, care refuză respectarea procedurilor legale

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu