Unii sportivi ucraineni vor părăsi Jocurile Olimpice de la Soci

Embed:

Unii sportivi ucraineni vor părăsi Jocurile Olimpice de la Soci! Reprezentanţii Comitetului Olimpic Internaţional a anunţat că sportivii au luat această decizie din cauza violenţelor care au loc în ţara lor. Preşedintele Comitetului Olimpic din Ucraina, Serghei Bubka, respectă decizia comaptrioţilor săi.

"Echipa ar trebui să rămână, dar pe de altă parte am discutat şi cu Serghei Bubka, el respectă decizia luată de sportivi", a declarat purtător de cuvânt CIO, Mark Adams.

Comitetul Olimpic de la Kiev a explicat decizia sportivilor prin îngrijorarea pentru situaţia din ţară. "Nu pot să cred ce se întâmplă. Într-o astfel de situaţie dificilă rog şi fac apel la ambele părţi să oprească violenţele, să încerce să facă pace. Trebuie să se găsească un numitor comun pentru ca să putem trăi în pace. Acest lucru este cel mai important", a menţionat Bubka.

Ucraina are 43 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Soci. Până în prezent, ucrainenii au câştigat doar o medalie, Vita Semerenko a cucerit bronzul la biatlon.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu