Unii şoferi din ţară VOR PLĂTI MAI MULT pentru asigurarea obligatorie de tip RCA. Care conducători auto sunt vizaţi

Embed:

Unii şoferi vor plăti mai mult pentru asigurarea obligatorie de tip RCA. Aceasta va costa mai scump pentru cei care au maşinile înregistrate în municipiile Hâncești, Orhei și Strășeni, dar și în raioanele Ialoveni, Anenii Noi și Criuleni.

Majorarea vine după ce în iulie, Comisia Națională a Pieței Financiare a modificat modul de calcul a primelor de asigurare obligatorie, astfel încât şoferii din localitățile din preajma Capitalei să achite aceeași sumă ca şi cei din Chişinău. În medie este vorba despre o creştere de 300 de lei.

"Nicio părere bună. Dacă le mai scumpește așa... Mai ridicăm și prețurile la motorină, combustibil, unde am ajuns? Să mergem pe jos?", a spus un şofer.

"E scump. Pentru leafa, pentru lucru care îl aveam e scump tare", a afirmat un alt şofer.

"Lefele se duc în jos, dar toate acestea în sus. Tare normal, de ce nu? .. Noi tot timpul scumpim, dar lefele, pensiile tot acelea rămân", a explicat un bărbat.

"Nu-i chiar bun, noi totuși suntem de la sat. Eu socot că e prea mult pentru noi după pensia noastră, după toate ale noastre", a afirmat un şofer.

Potrivit reprezentanților companiilor de asigurări, aceste schimbări au fost necesare pentru a putea acoperi cheltuielile în cazul unor accidente. Asiguratorii spun că şoferii din raioanele vecine municipiului Chişinău, circulă mai des în Capitală şi sunt mai supuşi riscului de a face un accident.

"Raioanele care sunt în apropiere de Chișinău, ele circulă des în Chișinău, unde se produc cele mai multe accidente rutiere. Aceasta este un factor. Alt factor este pregătirea pentru liberalizarea pieței", a declarat Sergiu Cuşnir, director marketing la o companie de asigurări.

Acum, companiile de asigurări trec printr-un proces de liberalizare. Astfel ca, pe viitor, preţul pentru RCA internă şi Carte Verde să nu mai fie stabilit de Comisia Națională a Pieței Financiare, dar direct de către companiile de asigurări.

Cea mai recentă modificare a preţurilor la asigurările auto a fost în februarie. Atunci, acestea s-au ieftinit cu 15 la sută. În ţara noastră sunt 14 companii care eliberează asigurări de tip RCA, zece dintre acestea au dreptul să emită şi asigurări de tip Carte Verde.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu