Unii oameni cred că recensământul îi va obliga să plătească impozite

Embed:

În premieră pentru Moldova, de astăzi, 15 martie, timp de o lună, va fi efectuat Recensământul General Agricol.

În satul Zaim din raionul Căuşeni, recenzorii au început recensământul dis de dimineaţă. Nu toţi oamenii cunosc, însă, rostul acestei acţiuni. Unii ştiu câte ceva, dar afirmă că "nu se vâră în asemenea politici". Ei spun că vor fi întrebaţi câţi porci, câte vaci, câte păsări au şi ce mai au împrejurul casei.

Potrivit autorităţilor, alţi oameni cred că recensământul este făcut cu scopul de a-i obliga să plătească impozite pentru tot ce au în gospodărie. În linii generale însă, recensământul se desfăşoară fără impedimente.

În satul Zaim sunt 1722 de gospodării ţărăneşti, care urmează a fi vizitate de şapte recenzori. Recensământul se desfăşoară sub genericul „Ajută statul să îmbogăţească satul”.

Recensământul General Agricol va dura 30 de zile. Acesta va permite inventarierea tuturor terenurilor agricole, inclusiv a celor neprelucrate, a pomilor fructiferi şi a butucilor de viţă de vie, a animalelor şi păsărilor, dar şi a echipamentului agricol existent. De asemenea, recensământul va oferi posibilitatea autorităţilor centrale şi locale să evalueze structura producătorilor agricoli.

Bugetul preconizat pentru desfăşurarea Recensământului General Agricol este de 67 de milioane de lei. Majoritatea banilor vin din donaţii. De la Bugetul de Stat a fost alocat un milion de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu