Unii la biserică, alții la vot. De alegeri, mai mulți oameni s-au rugat pentru o schimbare în localitatea lor de baştină

Embed:

Votul începe cu o rugăciune. Asta şi-au spus mai mulţi locuitori din satul Hîrbovăţ, raionul Călăraşi, care au mers de dimineaţă la slujba de la mănăstirea "Adormirii Maicii Domnului", unde astăzi a fost adusă o icoană făcătoare de minuni, din Grecia. Oamenii s-au rugat de sănătate dar şi pentru o schimbare în localitatea lor de baştină. 

La mănăstirea "Adormirii Maicii Domnului" din Hîrbovăţ astăzi era forfotă mare, dis-de-dimineaţă. Sute de enoriaşi au venit din toate colţurile ţării pentru a se închina la icoana despre care se spune că este făcătoare de minuni. Oamenii au avut de înfruntat un rând enorm pentru a atinge obiectul sfânt. Unii spun că au venit să-şi i-a binecuvântarea înainte de a merge la vot, iar alţi enoriaşi au recunoscut că doar se vor ruga pentru bunăstarea ţării.

"O să ne rugăm pentru că unde nu te-ai întoarce trebuie o schimbare, trebuie o schimbare pentru viitorul copiilor noştri".

"Ne rugăm pentru părinţi, pentru fraţi, surori, pentru toată lumea şi încă pentru alegeri, să iasă bine, să nu fie cu bucluc".

"- De ce nu mergeţi la alegeri? - Pentru că eu sunt de foarte departe, sunt din Drochia şi cum se vede sunt în Călăraşi. Sunt foarte, foarte mulţi kilometri".

Între timp, în satul Onişcani, raionul Călăraşi, localnicii s-au tezit dis-de-dimineaţă şi au venit la secţiile de vot îmbrăcaţi la patru ace. Oamenii îşi pun mari speranţă în viitorul primar al localităţii şi speră să le rezolve un şir întreg de probleme cu care se confruntă de mai mulţi ani.

"Mai este nevoie de iluminare stradală de făcut".

"Drumurile să le facă, locuri de muncă şi să vină tineretul înapoi acasă".

"Următorul primar îl vedem descurcăreț, energic, cu multe planuri de viitor".

Şi oamenii din satul Cojuşna, raionul Străşeni, au mari aşteptări de la viitorul primar.

"Drumurile nu-s făcute, apă nu-i, canalizare nu-i".

"Să ne repare drumurile.Să ne facă un azil pentru bătrâni, să hrănească bătrânii care nu au ce mânca".

Alţii însă nu prea ştiu de ce au nevoie şi nici nu ştiu care sunt atribuţiile primarului.

"Sănătate principal, restul se face.Nici nu se discută. - Dar primarul poate să vă de-a sănătate? - Aşteptăm".

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, pentru cele 898 de mandate de primar s-au înregistrat în cursa electorală 3.761 de persoane, iar pentru cele 11.580 de mandate de consilier, s-au înscris 50.410 de persoane.

Astăzi, 20 octombrie, #ALEGEPUBLIKA. Cele mai noi informaţii despre ce se întâmplă în ziua alegerilor sunt pe www.alegepublika.md, pe canalul nostru de youtube sau pagina de Facebook

Lasă un comentariu