Unii în vacanţă, alţii la muncă: Peste 1.500 de poliţişti vor asigura ordinea publică în perioada minivacanţei

Embed:
Unii în vacanţă, alţii la muncă. Peste 1500 de poliţişti şi carabinieri vor asigura ordinea publică în perioada minivacanţei. Oamenii legii vor dirija traficul pe traseele naţionale şi vor supraveghea locurile aglomerate, în special parcurile, care arată ca nişte furnicare în aceste zile.

"Mă dau cu rolelele cu prietenele mele. Ardeam de nerăbdare să se încălzească afară".

"Am observat şi mă bucur foarte mult. Inteligenţi. Urmăresc tineretul, părinţii tineri, mai în vârstă".

"Cred că toţi se simt mai în siguranţă".

"O atenţie deosebită este atrasă la prevenirea faptelor antisociale în parcuri, în zone de agrement, unde este cel mai mari număr de cetăţeni", a spus şeful Statului Major al Batalionului nr.1 al UM 1002, Andrei Rusu.

La menţinerea ordinii publice au fost antrenaţi şi poliţiştii-biciclişti ai Inspectoratului Naţional de Patrulare.

"Este consumul de băuturi alcoolice. Foarte multe persoane preferă să consume berea, ei nu cunosc că aceasta este o băutură alcoolică şi nu răcoritoare. Posibil să mai intre maşini prin parcuri deşi este interzis".

Persoanele care vor încălca ordinea publică, nu vor scăpa nepedepsite.

"Dacă nu este gravă, doar le facem o somaţie verbală sau în cazul în care este ceva mai grav adică le facem un proces contravenţional".

Potrivit şefului-adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, numărul poliţiştilor care se află în aceste zile la datorie este cu aproximativ 30 la sută mai mare decât în zilelele obişnuite.

"Numărul total de aproximativ 1500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi în aceste zile de odihnă la asigurarea şi menţinerea ordinii publice", a spus şeful-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Pentru a evita situaţiile neplăcute, oamenii legii le recomandă cetăţenilor să fie atenţi atunci când fac grătare şi să evite consumul excesiv de alcool. Minivacanța de patru zile se încheie în data de doi mai, când bugetarii vor reveni la muncă.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu