Ungaria ar putea rămâne fără drept de vot în Consiliul European

Embed:

Ungaria ar putea rămâne fără drept de vot în Consiliul European. Reuniţi în şedinţă plenară la Strasbourg, europarlamentarii au decis declanşarea procedurii de activare a Articolului 7 pentru încălcarea libertăţii şi valorilor UE în presă, a principiului separării puterilor în stat şi a corupţiei. Decizia finală va fi luată de Consiliul UE. Rezoluţia a fost aprobată de Parlamentul European cu 448 de voturi pentru şi 197 împotrivă.

Este pentru prima dată când a fost declanșată procedura de sancționare a unei ţări membre de către Parlament pentru derapajele în privința statului de drept.

Premierul de la Budapesta, Victor Orban, a declarat că documentul insultă poporul ungar, care a decis să nu susţină politica în domeniul imigraţiei, fără a se referi însă şi la celelalte acuzaţii.

"Nu vom ceda şantajului. Ungaria dorește să-și protejeze frontiera, să oprească migrația ilegală și vrea să-și apere drepturile. Ne vom apăra chiar şi de dumneavoastră, dacă va fi necesar", a spus premierul Ungariei, Victor Orban.

În decembrie 2017, Comisia Europeană a propus Consiliului UE adoptarea unei decizii similare în cazul Poloniei, drept urmare a situaţiei sistemului judiciar polonez. Deocamdată, Varşovia nu a răspuns obiecţiilor europene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu