Unele străzi din Capitală sunt marcate necorespunzător. Acestea creează confuzie în trafic

Embed:
Unele străzi din Capitală sunt marcate necorespunzător. Pe lângă faptul că autorităților municipale le-a luat mult timp să organizeze o licitație pentru achiziționarea vopselii, care a fost spălată de prima ploaie, acum șoferii din Chişinău se confruntă cu o nouă provocare, şi anume: schimbările în marcajul rutier.

Traficul pe strada București, în perimetrul străzilor Ciuflea și Ismail, este dezorganizat şi pentru că pe Viaduct sunt trei benzi de circulaţie care ulterior devin două, pentru că pe o porţiune de drum lipseşte marcajul rutier.

"Aici totul depinde de trafic, dar mai bine să avem trei benzi marcate, ca să nu fie întrebări."

"În Chișinăul nostru sunt foarte multe porţiuni incomode, ca să spunem așa. Ne adaptăm la ceea ce este."

"Nimeni nu înțelege. Intersecția este nedirijată și fiecare o ia unde vrea."

O altă situație confuză este pe strada Vasile Lupu, unde marcajul a fost schimbat, dar fără a fi dublat de indicatorul „Direcţie obligatorie". Astfel, șoferii din prima bandă sunt obligaţi să vireze la dreapta, pentru a nu crea o situație de accident în intersecţie.

Situaţia se complică şi pentru că la câţiva metri de intersecție este o stație de troleibuz. Astfel, atunci când mijlocul de transport staţionează, şoferii din spatele acestuia au două opțiuni: fie să aştepte, creând ambuteiaje, fie să încalce marcajul rutier și să depăşească troleibuzul. Potrivit managerului pentru siguranța rutieră din cadrul Uniunii conducătorilor auto din Moldova, Victor Rusu, pentru ca şoferii să nu fie induşi în eroare și ca să fie evitate situațiile de accident, trebuie doar instalate câteva indicatoare.

"Acolo avem următoarea situaţie: din trei benzi trecem în alte trei benzi. Ce să facă șoferii noștri, cum să meargă? Dacă aici ar fi indicatoare de orientare despre schimbarea numărului benzilor de circulație, în primul rând, ar fi clar cine cedează, cel din stânga sau din dreapta. Aşa ceva nu-i, însă Regulamentul rutier prevede că în acest caz ne conducem de regula mâinii drepte", a spus managerul pe securitate rutieră la UAM, Victor Rusu.

De schimbarea marcajului rutier în Chișinău este responsabilă întreprinderea municipală EXDRUPO, care susţine că toate modificările sunt coordonate cu Inspectoratul Național de Patrulare. Nu am putut afla, însă, de ce a fost schimbat marcajul rutier pe unele străzi. Șefa serviciului de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Diana Fetco, ne-a promis că va reveni cu un apel, dar nu a mai făcut-o.

Lasă un comentariu