Unde locuiesc cei mai sănătoşi oameni ai Planetei

Embed:

Trăiesc mult, se îmbolnăvesc mai greu şi sunt dispuşi să încerce mereu lucruri noi. Vorbim despre ţările unde trăiesc cei mai sănătoşi oameni ai Planetei. Modul sănătos de viaţă pe care îl duc se datorează nu doar eforturilor proprii, dar şi culturii promovate de ţările lor.

Islanda este cea mai mică ţară nordică după populaţie, dar şi cea mai puţin poluată din lume. Aerul curat nu este singurul motiv pentru care islandezii sunt sănătoşi. Ei sunt şi adepţii practicării sportului în sală. Speranţa de viaţă în Islanda este de 72 de ani pentru bărbaţi şi 74 pentru femei. De asemenea, rata mortalităţii infantile este de două decese la 1000 de nou-născuţi. Acestea sunt motivele pentru care Islanda a fost desemnată de Forbes ţara cu cei mai sănătoşi oameni.

În Suedia, modul sănătos de viaţă este promovat, în primul rând, de politicile Guvernului, dar şi de dorinţa localnicilor de a petrece cât mai mult timp în aer liber, în parcuri şi munţi. Suedezii sunt cunoscuţi şi pentru modul în care se alimentează, dar şi cel în care pregătesc bucatele.

La fel ca şi Islanda, cu un număr mic al populaţiei şi lipsa poluării, Noua Zeelandă este locul perfect pentru a duce o viaţă liniştită. Neo-zeelandezii adoră activităţile în aer liber, precum mersul cu bicicleta, pescuitul şi călătoriile prin pădure.

După ce în Finlanda, cu 30 de ani în urmă, s-a înregistrat cea mai crescută mortalitate din cauza bolilor de inimă, autorităţile au lansat o amplă campanie de promovare a modului de viaţă sănătos. Astfel, numărul fumătorilor s-a redus, iar consumul de fructe şi legume s-a dublat, iar Finlanda a reuşit să scadă rata mortalităţii cu 80 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu