Unde au ajuns materialele folosite pentru realizarea tricolorului din Piaţa Victoriei

Colile colorate şi dosarele de plastic folosite duminică, pentru realizarea tricolorului uman la protestul din Piaţa Victoriei din Capitală au fost donate unor şcoli şi organizaţii nonguvernamentale, precum şi unui atelier care confecţionează produse din hârtie reciclată, scrie rtv.net.

Oana Racheleanu, iniţiatoarea ideii pentru donarea materialelor, a declarat că luni a transportat şi distribuit materialele astfel: o cutie cu coli colorate a fost dusă la Şcoala Ferdinand, 102 mape au ajuns la Asociaţia Ajungem Mari, o cutie şi mai multe bannere au fost duse unui voluntar care le va trimite mai departe la Orfelinatul de la Singureni şi la Centrul de Plasament Cehu Silvanei, iar o altă cutie cu coli colorate va fi trimisă la Asociatia Proiect Pro Europa din comuna Vatra Moldovita, Suceava. Cât priveşte hârtiile care nu mai pot fi folosite, acestea vor ajunge la Papelier, un atelier care confecţionează produse din hârtie reciclată.

"Iniţial m-am înscris în grupul privat de Facebook ca voluntar, să împart coli în piaţă. Dar, ţinând cont de faptul că două dintre domeniile mele de interes sunt educaţia şi ecologia, mi-a venit ideea să colectăm hârtiile şi să le donăm cuiva care chiar ar avea nevoie, cum ar fi şcoli, grădiniţe sau ONG-uri. Am postat pe grup ideea şi oamenii au fost de acord, inclusiv cei de la Corupţia Ucide. Ieri seara ne-am dus cu câteva cutii în Piaţă, iar după momentul cu tricolorul ne-am împrăştiat, le-am colectat şi le-am adus lângă Antipa", a spus Oana Racheleanu.

Florin Bădiţă, fondatorul comunităţii "Corupţia ucide" şi unul dintre organizatori, a declarat că materialele folosite, respectiv colile colorate, au fost achiziţionate din donaţii, costând 500 de lei. Donaţiile pentru "Corupţia ucide" s-au făcut online, pe youcaring.com, oamenii donând în total, începând de săptămâna trecută şi până în prezent, peste 2.000 de euro.

De asemenea, pe lângă topurile de hârtie luate din donaţii, şi alţi oameni au cumpărat, din proprie iniţiativă, materiale colorate în roşu, galben şi albastru, pe care le-au împărţit în piaţă, a mai spus Bădiţă.

Duminică seară, la protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei, peste 30.000 de oameni au format, la ora 21.00, un tricolor. Ei au folosit coli A 4 roşii, galbene şi albastre, pe care le-au luminat cu lanternele telefoanelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu