UNDĂ VERDE în Ucraina pentru maşinile cu numere transnistrene. Anunţul Chişinăului şi reacţia Tiraspolului

Presupusul minister de externe de la Tiraspol anunţă că a fost informat de vicepremierul moldovean responsabil cu domeniul Reintegrare, Victor Osipov, că Republica Moldova a suspendat interdicţia impusă vehiculelor cu numere transnistrene să intre în Ucraina

Reprezentantul politic al Tiraspolului în negocierile cu Guvernul de la Chişinău, Vitali Ignatiev, a precizat că: "Moratoriul a fost introdus pe o perioadă nedefinită. Până la găsirea unei formule finale de soluţionare a acestei probleme, automobiliştii noştri pot trece graniţa cu Moldova şi Ucraina în baza documentelor de înregistrare a mijlocului de transport, dar şi în baza documentelor care atestă viza de reşedinţă pe teritoriul republicii moldovenşti nistrene".

Novostipmr.com notează că iniţiativa respectivă a fost propusă de partea tiraspoleană la o reuniune a grupurilor de experţi în domeniu care a avut loc pe 2 octombrie curent.

Citeşte şi: Osipov solicită amânarea deciziei privind prezentarea asigurării auto la intrarea în stânga Nistrului

PUBLIKA.MD precizează că problema maşinilor cu numere de înmatriculare transnistrene transpare adesea la discuţiile dintre părţi. Chişinăul a permis intrarea pe teritoriul din dreapta Nistrului a acestor vehicule pe perioada sărbătorilor de iarnă, la începutul lui 2015, iar această permisiune a durat până în luna august curent. În ceea ce priveşte accesul automobilelor cu numere transnistrene în Ucraina, la 25 septembrie vicepremierul Victor Osipov declara că maşinile cu numere de înmatriculare nerecunoscute nu sunt admise la traficul internaţional. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu