Una dintre rivalele Simonei Halep vrea să se RETRAGĂ din tenis

Una dintre principalele rivale ale Simonei Halep, dar și fosta numărul doi mondial în topul WTA, Agnieszka Radwanska, anunță că se gândește la retragerea din tenis din cauza permanentelor accidentări şi dureri, precizând ca  nu vrea să fie doar prezenta pe teren, fără a avea vreo performanță.

Agnieszka Radwanska, în vârstă de 29 ani, acuză probleme la piciorul stâng şi anuntă că până la sfârşitul lunii noiembrie va decide dacă va mai juca sau nu.

“Sunt în perioada de recuperare, dar n-am mai ţinut o rachetă în mână de mai bine de o lună. Mă chinui, nu există niciun progres, nu pot să mai fac nicio promisiune. Nici nu pot să mă gândesc la sezonul următor sau să mă înscriu la vreun turneu. La sfârşitul lui noiembrie va trebui să decid dacă voi mai juca sau mă voi retrage. Timpul zboară. La cum arată lucrurile acum, situaţia nu e deloc grozavă, nu mă pot păcăli. Anul acesta am jucat 14 turnee şi simt că au fost 34! Ori joc la un nivel înalt, ori nu mai joc deloc”, a declarat Radwanska pentru Polsat Sport.Agnieszka a precizat că nici măcar o intervenţie chirurgicală nu o poate salva de durerile insuportabile.
 “O operaţie nu m-ar ajută deloc. Pur şi simplu, piciorul meu este distrus de la cât am alergat. E greu şi să mă mai antrenez. Mă trezesc chiar cu crampe în mijlocul nopţii. Nici injecţiile nu mă ajută, în afară de cortizon sau plasmă. E enervant pentru că un om încearcă orice, doctorii sunt aici, dar corpul spune nu. Decizia nu este uşoară, va trebui să analizez cu atenţie”, a mai spus Radwanska.

Radwańska este prima jucătoare poloneză din era Open-urilor care reușește să ajungă în finala unui turneu de Mare Slam (Wimbledon 2012), prima poloneză care își adjudecă un titlu WTA (Nordea Nordic Light Open din 2007), și câștigătoarea celui mai lung meci jucat în 3 seturi de la Turneul Campioanelor. În plus, ea a câștigat premiul WTA pentru cea mai impresionantă jucătoare nou venită în anul 2006.

Agnieszka  Radwańska a atins punctul culminant al carierei sale, ocupând locul 2 mondial în iulie 2012, iar în prezent se situează pe locul 6 mondial în clasamentul Women's Tennis Association (WTA), scrie a1.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu