Una dintre problemele şcolilor din stânga Nistrului, SOLUŢIONATĂ. Două licee vor plăti taxe simbolice pentru arenda sediului

Embed:

Una dintre problemele şcolilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană este soluţionată.

Administraţia liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol şi "Evrika" din Râbniţa vor achita o plată simbolică pentru arenda sediului. Sumă a fost micşorată de la câteva zeci de mii de lei până la 1.000 de lei lunar. Decizia a fost luată ca urmare a semnării protocolului între Chişinău şi Tiraspol în data de 25 noiembrie 2017. Atunci reprezentanţii Chişinăului şi a Tiraspolului au semnat, în total, patru protocoale care vor îmbunătăţi considerabil relaţiile moldo-transnistrene. Unul dintre ele prevede asigurarea accesului elevilor la studii în limba română, dar și o taxă de chirie simbolică.

Un alt protocol ţine de recăpătarea drepturilor de proprietate a fermierilor din Dubăsari asupra celor şase mii de hectare. Încă un document prevede ca diplomele de studii eliberate de Universitatea din Tiraspol să fie recunoscute de Chișinău. Iar cel de-al patrulea protocol vizează restabilirea legăturii telefonice fixe și mobile. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu