Una dintre membrele grupului Pussy Riot a ajuns la spital

Una dintre membrele grupului Pussy Riot, Nadejda TolokOnnikova, condamnată la doi ani de închisoare, a ajuns la spital. Tânăra a fost internată într-o instituţie medicală din regiunea Kranoiarsk pentru mai multe investigaţii. Anunţul a fost făcut de soţul activistei la o zi după ce şi autorităţile ruse au dezvăluit locul aflării sale.

"Nadejda Tolokonnikova este aici. În prima fază, sau poate pe parcursul celor trei luni şi jumătate ale aflării ei în regiunea Krasnoiarsk, va fi internată în această instituţie. A ajuns aici acum câteva zile. Mi-a spus, ieri, că se simte bine. Am vorbit la telefon pentru prima dată din ultimele 26 de zile", a declarat oţul activistei Nadejda TolokOnnikova, Piotr Verzilov.

Bărbatul speră ca săptămâna viitoare îşi va revedea soţia. Anterior, Comisarul pentru drepturile omului din Rusia, Vladimir Lukin, a subliniat că Serviciul Federal al Penitenciarelor a decis să o transfere pe Tolokonnikova în regiunea Krasnoiarsk, de unde este originară. Asta în condiţiile în care tânăra a cerut să fie mutată într-o altă colonie, denunţând condiţiile de detenţie din penitenciarul din Mordovia.

În 2012, alături de alte două colege, Nadejda Tolokonnikova a interpretat o piesă punk în Catedrala "Isus Mântuitorul" din Moscova. Ca urmare, ea a fost condamnată pentru huliganism şi incitare la ură.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu