Una dintre cele mai renumite opere semnate de Leonardo da Vinci va fi expusă la Muzeul Luvru din Abu Dhabi

Embed:
Una dintre cele mai renumite opere semnate de pictorul italian Leonardo da Vinci va fi expusă la Muzeul Luvru din Abu Dhabi. Este vorba despre tabloul denumit "Salvator Mundi", care a fost achiziţionat cu peste 450 de milioane de dolari.

"Suntem foarte mândri că vom expune această operă, iar publicul va putea avea şansa să vină şi să o vadă şi să se bucure de ceea ce oferim", a menţionat Saif Ghobash, eprezentat al muzeului.

"Salvator Mundi", vechi de aproximativ 500 de ani și care îl înfățișează pe Iisus Hristos, este considerat cel mai scump tablou din istoria tuturor vânzărilor de artă. El a fost vândut de miliardarul rus Dmitri Rîbolovlev, în cadrul unei licitaţii care a avut loc în luna noiembrie la New York. Identitatea celui care a cumpărat lucrarea şi care o va da în chirie muzeului Luvru nu a fost făcută publică, însă presa străină a speculat că ar fi vorba despre un prinț arab.

"Cel mai important este că opera va ajunge la muzeul Luvru din Abu Dhabi. Există o mulțime de controverse cu privire la cumpărătorul acesteia, însă aceste suspiciuni nu au nimic de-a face cu faptul că taboul va fi expus la muzeu foarte curând", a declarat  Saif Ghobash.

Muzeul Luvru din Abu Dhabi a fost inaugurat la începutul lunii noiembrie a acestui an.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu