Una dintre cele mai bogate familii din lume donează milioane de dolari Muzeului de artă modernă din New York

Celebrul Muzeu de artă modernă (MoMA) din New York a primit o donaţie de 200 de milioane de dolari de la moştenitorii lui Abby Rockefeller, una dintre fondatoarele instituţiei, inaugurată în 1929, potrivit Le Figaro.

Aceasta este una dintre cele mai mari sume donate unui muzeu şi, în cazul MoMA, va fi folosită pentru ultima etapă a lucrărilor care vizează lărgirea cu aproximativ 3.600 de metri pătraţi a sediului instituţiei newyorkeze.

La momentul înfiinţării muzeului, Abby Rockefeller s-a numărat printre iniţiatori, fără să contribuie financiar.

Suma de 200 de milioane de dolari acoperă jumătate din costurile lucrărilor, care se vor încheia în toamna acestui an. De altfel, muzeul va fi închis în perioada 15 iunie - 21 octombrie.

În ultimii ani, MoMA, unul dintre cele mai întinse şi mai importante muzee de artă din lume, a mai primit donaţii consistente. În mai 2018, a primit o parte din încasările generate la licitaţie de colecţia de artă a lui David şi Peggy Rockefeller. Peste 820 de milioane de dolari au rezultat în urma licitaţiei.

În 2005, David Rockefeller, decedat în 2017, a donat muzeului 100 de milioane de dolari şi mai multe tablouri ale unor maeştri precum Paul Gauguin, Henri Matisse, Pablo Picasso şi Paul Cézanne.

În 2016, producătorul american David Geffen a donat şi el 100 de milioane de dolari, scrie mediafax.ro

 
 
 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu