Un vulcan Japonia a erupt: Locuitorii, sfătuiţi să evacueze zona

Muntele Shindake, un vulcan de pe insula Kuchinoerabu din prefectura Kagoshima, situată în sud-vestul Japoniei, a erupt marţi, a anunţat Agenţia Meteorologică Japoneză (JMA), scrie agerpres.ro.

Erupţia a fost înregistrată la ora locală 16:37, coloana de fum expulzată în atmosferă de vulcan ajungând până la o înălţime de aproximativ 2.000 de metri.

Fluxul de materii piroclastice s-a extins pe latura vestică a craterului pe o distanţă de circa un kilometru, conform datelor furnizate de JMA.

Echipajul unui elicopter trimis la faţa locului de agenţia locală de meteorologie pentru a verifica situaţia vulcanului a transmis că nu a fost observată nicio anomalie în zona craterului, însă a avertizat că este posibil să urmeze şi alte erupţii.

JMA a menţinut nivelul de alertă la gradul 3 pe o scară de 5, avertizând totodată populaţia să păstreze distanţa pe o rază de doi kilometri în jurul craterului şi să fie atentă la rocile incandescente expulzate de vulcan şi la fluxurile de materii piroclastice.

Între timp, autorităţile locale au sfătuit locuitorii de pe insulă să evacueze temporar zona.
În luna noiembrie, pe această insulă trăiau 108 persoane, potrivit datelor guvernamentale.

În urma erupţiei nu au fost raportate până în prezent persoane rănite şi nici pagube materiale, notează Xinhua.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu