Un voluntar de 67 de ani a parcurs 2.500 de km cu bicicleta pentru a ajunge la Olimpiada de la Soci

Embed:

Un voluntar din Franţa, în vârstă de 67 de ani, a parcurs 2.500 de kilometri cu bicicleta pentru a ajunge la Jocurile Olimpice de la Soci. Acesta a fost antrenor de sărituri cu schiurile şi iubeşte ciclismul. Francezul a vrut să combine pasiunile sale pentru a ajunge ca voluntar la Olimpiada din Rusia.

Jacky Delaup a avut nevoie de aproape o lună pentru a parcurge cu bicicleta 2.500 de kilometri, din oraşul din Franţa, Courchevel, până la Soci. Delaup a trecut prin şase ţări până a ajunge la destinaţia finală.

"Am trăit timp de patruzeci de ani în Courchevel. Pasiunile mele sunt săriturile cu schiurile şi mersul cu bicicleta. Sunt preşedinte al unui club sportiv de ciclism. De asta am decis să ajung în satul olimpic nu cu avionul, ci cu bicicleta", a declarat voluntarul Jacky Delaup.

Francezul este unul dintre cei 25.000 de voluntari care activează în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci. Delaup s-a lăudat că a avut parte de multă atenţie din partea locuitorii oraşului natal, Courchevel înainte de această aventură.

"Am vrut să combin pasiunile mele pentru a ajunge dintr-un oraş olimpic în altul. Sunt foarte mulţi ruşi în Courchevel şi am avut parte de foarte multă atenţie până a ajunge aici", a adăugat Jacky Delaup.

Delaup nu se va opri aici. Peste patru ani, Jocurile de iarnă vor avea loc în Coreea de Sud, iar francezul spune că deplasarea în Asia va fi o nouă provocare pentru el.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu