Un vânător cu actele în neregulă, reținut la frontieră

Pe malul lacului Manta, polițiștii de frontieră au depistat un tânăr moldovean în timp ce vâna rațe sălbatice. Deși este deschis sezonul de vânătoare, persoana reținută nu s-a conformat condițiilor legale privind zilele permisibile și lipsea autorizația necesară, dar și a încălcat intenționat regimul zonei de frontieră.

Acum o zi, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Cahul, aflată în misiune de serviciu, a surprins o persoană care se deplasa de-a lungul lacului Manta.

La fel, a fost observat că persoana purta pe spate o armă. Un timp s-a monitorizat acțiunile acesteia și în momentul când bărbatul încerca să țintească în păsările de pe lac, polițiștii de frontieră au intervenit. La fața locului a fost legitimat un locuitor al sat. Manta, r-nul Cahul, în vârstă de 37 de ani. Asupra sa avea o armă model MŢ-21 și 10 cartuşe de calibru 12 mm. Deși a recunoscut că se afla în zonă cu scop de vânătoare, nu dispunea de carnetul de vânător şi fişa de recoltare. Până la reținerea acestuia îi reușise să vâneze o rață sălbatică, fapt pentru care a fost sesizat  Inspectoratul Ecologic de Stat Cahul.

Arma de vânătoare și cartușele au fost ridicate, ca mijloace de probă şi corpuri delicte. În prezent, angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările în vederea acumulării informației pe caz, ulterior după competență va fi deferit autorităților de resort pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu