Un vameş şi un intermediar, reţinuţi în flagrant! Un ofiţer CNA a fost luat pe capotă (VIDEO)

Embed:

Un inspector din cadrul Direcţiei juridice al Serviciul Vamal şi un intermediar au fost reţinuţi de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie şi procurori într-un dosar de corupţie.

Ambii sunt bănuiţi că ar fi estorcat 2.000 de euro de la un bărbat pentru a nu documenta o contravenţie.

Potrivit denunţătorului, banii ar fi fost ceruţi de vameş, prin intermediar, pentru a nu începe procedura de încasare a contravalorii unui autocar de model Mercedes ACTROS, estimat la 15.600 euro.

Autocarul, care aparţine denunţătorului, ar fi fost stopat anterior de angajaţii serviciului echipe mobile Centru din cadrul Serviciului Vamal, în timp ce transporta 1.400 de litri de motorină fără acte de provenienţă.

Reţinerea în flagrant a avut loc aseară în oraşul Ialoveni, strada Ştefan cel Mare. Vameşul a fost prins după primirea ultimei tranşe, în valoare de 750 de euro, iar intermediarul - cu 250 de euro. Anterior, încă 1.000 de euro au fost transmişi sub controlul CNA.

Operaţiunea de ieri s-a lăsat cu unele incidente, iar participanţii la reţinere au avut nevoie de îngrijiri medicale. În timp ce era somat de angajaţii CNA să se predea, vameşul a încercat să scape de urmărire, pornind automobilul şi lovind un ofiţer CNA.

Pe acest caz a fost deschisă o cauză penală pentru corupere pasivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 10 ani de închisoare.

În acţiunile sale, CNA a fost sprijinit de Direcţia securitate internă a Serviciului Vamal. În prezent, conducerea urmăririi penale este exercitată de Procuratura Anticorupţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu