Un ucrainean și bulgar, documentați la frontiera de stat. Motivul pentru care au trezit suspiciuni

Doi șoferi din Ucraina și Bulgaria au încercat să traverseze frontiera de stat în baza documentelor falsificate. În ambele cazuri, actele au fost ridicate, iar pe numele persoanelor pornite cercetări penale.
 
Șoferul ucrainean a recunoscut că documentul lui ar fi putut fi falsificat, deoarece a apelat la niște cunoscuți pentru a-l perfecta. Ba mai mult, bărbatul deținea și certificatul original, însă din considerentul că acesta era deteriorat și risca să-i fie interzisă trecerea frontierei în baza lui, a prezentat actul falsificat.

Polițiștii de frontieră au întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 al.1 Cod Penal al RM, iar persoanei s-a autorizat trecerea frontierei.
 
Șoferul din Bulgaria a încurcat permisele de conducere, prezentând la controlul de frontieră pe cel contrafăcut. Printre documentele înmânate polițiștilor de frontieră s-a regăsit permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene. La cercetarea amânunțită al acestuia s-a constatat că documentul este fals total. Fiind deconspirat, șoferul a prezentat cel de-al doilea permis de conducere, care spre uimire era identic cu actul înmânat inițial. Bărbatul de 38 de ani și-a justificat gestul prin faptul că anterior își pierduse permisul și perfectase altul în loc, fără să cunoască că al doilea ar fi falsificat.

Conform procedurilor legale, documentul fals a fost ridicat și transmis spre expertiză, persoana și-a continuat călătoria.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu