Un ucrainean a fost reţinut la vama Palanca cu un arsenal impunător de muniţii

La vama Palanca a fost reţinut un cetățean al Ucrainei care a încercat să intre în Republica Moldova cu un arsenal impunător de muniții.

Din declarațiile bărbatului s-a aflat că fusese la vânătoare și pornind în grabă spre frontieră a uitat să lase bunurile acasă.


În prima jumătate a zilei de ieri s-a apropiat pe direcția intrare în țară un Volkswagen Amarok, la volanul căruia a fost legitimat cetățeanul Ucrainei de 45 de ani. La verificarea autoturismului, echipa mixtă formată din reprezentanții celor patru autorități de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina, au depistat pe bancheta din spate și în portbagaj un număr mare de muniții, arme și echipament militar.

Mai exact printre obiectele depistate s-au regăsit un pistol traumatic, 79 de cartușe, un binoclu, o vestă și o cască antiglonț, cuțit etc. Audiat acesta a precizat că urma să ajungă la Aeroportul Internațional Chișinău pentru a întâlni o rudă, însă din grabă uitase că în autoturism deține tot arsenalul de muniții.

Conform procedurilor legale bunurile au fost ridicate, iar cazul în continuare este cercetat de organul vamal al Ucrainei. Persoanei nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

Lasă un comentariu