Un turist, nevoit să-și "care" piciorul rupt, timp de două zile. Medic: "N-am mai văzut un asemenea efort de surpraviețuire"

Un australian care s-a rănit după ce a căzut de la 6 metri într-o cascadă, în timpul unei excursii pe munte, a fost nevoit să-și "care" piciorul rupt, timp de două zile, până a fost salvat, informează digi24.ro.

Neil Parker, în vârstă de 54 de ani, mergea singur într-o zonă muntoasă din Brisbane atunci când a alunecat și și-a fracturat încheietura mâinii, dar și partea inferioară a unui picior, care a rămas prins de corp "doar pe jumătate", potrivit BBC.

După ce și-a pierdut telefonul, bărbatul a decis că singura lui variantă este să se târască până găsește ajutor.

După o călătorie chinuitoare de două zile, el a fost găsit.

"Mergeam în jur de un metru, un metru și jumătate și apoi trebuia să mă opresc, să fac o pauză. Nu-mi venea să cred. Sunt doar 3 kilometri, însă a durat două zile să-i parcug. M-am gândit că nu o să mai ajung niciodată acolo", a declarat Neil Parker, pentru presa locală.

Bărbatul plănuia să facă un traseu de trei ori pe Muntele Nebo, atunci când pietrele de sub picioarele lui au alunecat și a ajuns în cascadă.

Australianul avea la el apă, dar și gustări precum: nuci, dulciuri și batoane proteice. Pe lângă astea, avea o trusă de prim ajutor cu pastile pentru durere, dar și bandaj pentru picior.

"A trebuit să-mi car piciorul, iar picioarele sunt foarte grele atunci când nu sunt legate de nimic. Încercam să-l ridic și să mă târăsc în coate pe terenul stâncos", a spus bărbatul, care a precizat că gândul la familia lui i-a dat puterea psihică de a nu renunța.

După două zile de chin, australianul a fost găsit datorită unui elicopter și transportat la spital.

Medicii lui spun că se reface "extrem de bine".

"N-am mai văzut un asemenea efort de surpraviețuire, cu două membre rupte", a mărturisit medicul.

Lasă un comentariu