Un turc venit în Moldova, răpit şi bătut cu bestialitate. Unul dintre inculpaţi, condamnat. Procurorii consideră sentinţa prea blândă

Embed:

Un locuitor al raionului Donduşeni, în vârstă de 29 de ani, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru răpirea unei persoane şi jaf comis în proporţii mari. Procurorii, care au solicitat condamnarea inculpatului la 12 ani de detenţie, vor contesta sentinţa primei instanţe, pe care o consideră prea blândă.

Potrivit procurorilor, inculpatul, împreună cu alţi trei complici, în timp ce se aflau în centrul oraşului Călaraşi, s-au prezentat ca fiind poliţişti şi au convins un cetăţean al Turciei să iasă în stradă. 

Ulterior, prin violenţă, aceştia au forţat bărbatul să urce într-o maşină, l-au legat, l-au lovit şi l-au transportat într-o casă din satul Lipnic, raionul Ocniţa. Ajunşi la destinaţie, agresorii l-au bătut şi l-au imobilizat-o cu bandă adezivă şi o funie, după care i-au furat bunurile pe care le avea asupra sa (acte, bani, carduri bancare, accesorii, telefon şi un laptop), estimate la 186.000 de lei.

În continuare, prin ameninţări cu răfuiala fizică, aceştia i-au cerut cetăţenaului turc să le spună unde sunt restul banilor, dar şi codurile cardurilor bancare. Timp de două zile, victima s-a aflat imobilizată în casa respectivă, reuşind, într-un final, să se elibereze şi să-i alerteze pe oamenii legii.

Victima de 48 de ani venise în Republica Moldova pentru a se logodi cu o moldoveancă pe care o cunoscuse pe reţelele de socializare.

Inculpatul a fost reţinut, iar ceilalţi trei complici au reuşit să se eschiveze de la organul de urmărire penală, fiind anunţaţi în căutare.

"A prins momentul că a rămas de unul singur. A făcut tot posibiliul şi s-a dezlegat la mâini. Mergând pe drum de ţară până la prima staţie peco. Necunoscând limba română, comunica polis, polis", a declarat Ion Bunica, procuror.

Între timp, unul dintre indivizi a fost reţinut în Franţa, urmând a fi extrădat în curând autorităţilor din Republica Moldova.

În privinţa unui alt membru al grupării infracţionale, urmărirea penală a fost disjunsă într-o procedură separată, acesta fiind judecat în prezent şi pentru un omor comis în raionul Floreşti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu