Un tribunal din San Diego a dispus reunirea familiilor de migranţi separate de poliție

Un tribunal din oraşul San Diego din SUA a dispus marţi reunirea unor familii de migranţi separate de poliţia migraţiei, denunţând politica 'toleranţei zero' a administraţiei Trump în domeniu, ca răspuns la o plângere a asociaţiei de apărare a drepturilor civice ACLU, scrie agerpres.ro.

Cu excepţia cazurilor în care prezintă un pericol pentru copiii lor, părinţii trebuie reuniţi, în maximum 14 zile, cu copiii lor de până în cinci ani şi, în maximum 30 de zile, pentru toţi ceilalţi, conform acestei decizii a justiţiei consultate de AFP. Instanţa cere de asemenea administraţiei federale "să facă faţă circumstanţelor haotice pe care le-a creat".

Plângerea a fost depusă de asociaţia de apărare a drepturile civice ACLU în numele unor migranţi anonimi împotriva poliţiei migraţiei (ICE), căreia judecătorul Dana Sabraw îi cere de asemenea "să facă tot posibilul pentru a facilita comunicarea" între familiile separate.

Începând din luna mai, acţiunile sistematice angajate împotriva părinţilor care traversează frontiera cu copiii lor au dus la separarea a peste 2.300 de minori, ceea ce a stârnit critici dure în SUA şi în străinătate.

Alte plângeri au fost depuse în numele unor migranţi, acuzând 'traumatismul' separării părinţilor de copii şi denunţând condiţiile 'inumane' de detenţie din centrele ICE.

Marţi, aproape 20 de state americane progresiste au depus plângere împotriva politicii migratorii a preşedintelui republican Donald Trump.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu