Un tribunal din Pakistan ordonă eliberarea fostului premier Nawaz Sharif

Un tribunal pakistanez a ordonat miercuri punerea în libertate a fostului premier Nawaz Sharif, condamnat la 10 ani de închisoare pentru corupţie în primă instanţă, în aşteptarea încheierii procedurii în apel, scrie agerpres.ro.

"Înalta Curte din Islamabad a ordonat suspendarea verdictului în cazul lui Nawaz Sharif, al fiicei lui, Maryam Nawaz, şi a ginerelui său, precum şi punerea în libertate pe cauţiune în aşteptarea deciziei definitive", a declarat Khawaja Haris pentru AFP.

Nawaz Sharif a fost destituit în 2017 din postul de şef al guvernului de către Curtea Supremă a ţării, care a emis ulterior în cazul lui interdicţia pe viaţă pentru orice mandat politic. Prin urmare, el nu a putut să se prezinte la alegerile legislative din 25 iulie, care au fost câştigate de către fostul campion de cricket Imran Khan. De atunci, Sharif a denunţat o conspiraţie a puternicei armate pakistaneze împotriva sa şi în favoarea lui Imran Khan.

Sharif a fost închis pe 13 iulie, la capătul unei controversate proceduri. El a obţinut săptămâna trecută eliberarea condiţionată după decesul soţiei sale la Londra, dar a fost închis din nou după înmormântarea ei.

Zeci de militanţi ai Ligii musulmane pakistaneze (PML-N), partidul pe care Sharif l-a fondat, au salutat această decizie, strigând sloganuri în favoarea fostului premier în faţa tribunalului.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu