Un tribunal din Franţa i-a dat cocoşului câştig de cauză. Ce facea pasărea

Embed:

Cocoşul Maurice, devenit popular după ce a fost dat în judecată pentru faptul că trezea oamenii din satul francez Saint-Pierre-D'Oléron, a câştigat cauza. De acum, pasărea, în vârstă de 4 ani, devenită simbol al rivalităţii dintre comunitatea rurală şi cea urbană, poate cânta când vrea ea.

Decizia a fost luată de un tribunal din Franţa, după câţiva ani de judecăți. Cocoşul Maurice a devenit celebru, după ce procesul în care era vizat a aprins spiritele şi a îngrijorat mai multă lume din Franța. Potrivit presei locale, supărați de cântecele matinale ale păsării sunt doar orășenii, care vizitează localitatea de câteva ori pe an. Asta, însă, nu le-a stat în cale să adopte o atitudinea ostilă față de cocoş, care mai este și simbolul național al Franței.

"Soluția este ca oamenii să înțeleagă că viaţa de la ţară e altfel și că trebuie să tolerăm cântatul cocoșului. Trebuie să protejăm toți cocoșii din Franța", a spus stăpâna cocoşului Maurice, dat în judecată, Cprinne Fesseau.

Peste 120 de mii de oameni au semnat o petiție pentru a-l proteja pe Maurice. Câțiva francezi s-au adunat de altfel în fața tribunalului şi au adus cu ei alţi cocoşi, ca să-și arate susținerea pentru cauza acestuia. Cocoşul Maurice a ajuns la tribunal, după ce un bărbat, care a cumpărat o casă în vecinătatea gospodăriei unde creşte orătania, a depus o plângere precum că aceasta îi tulbura somnul.

"Este o normalitate ca un cocoş să cânte dimineaţa, însă clienţii mei, oamenii care s-au plâns de cântecele cocoşului, cer dreptate încă din 2013. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că el nu se află în mediul rural, localitatea tinde spre urbanizare", a spus avocatul vecinului care a dat cocoşul în judecată, Vincent Houberdeau.

Cazul lui Maurice nu este unul izolat, se pare. Un cârd de gâște și rațe, tot din Franţa, sunt învinuite că ar face gălăgie prea mare, iar instanța urmează să le dea o sentință și lor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu