Un tren plin cu pasageri a deraiat în apropiere de Cairo. Cel puţin 55 de oameni au fost răniţi

Sute de egipteni au fost aproape de o tragedie după ce un tren plin cu pasageri a deraiat în apropiere de Cairo. Cel puţin 55 de oameni au fost răniţi, informează B1.

Câteva sute de oameni se aflau în garnitura de tren care transporta nevetişti în regiunea Badrashin. La 20 de kilometri de Cairo, în apropiere de oraşul Ghiza, ca din senin, trenul a sărit de pe şine.

Deşi autorităţile se aşteptau la o tragedie de proporţii, ca prin minune, niciun pasager nu a murit. 55 de oameni au fost însă răniţi şi au fost transportaţi la spitalele din zonă.

Accidentele grave de circulație rutieră și feroviare sunt frecvente în Egipt, din cauza traficului haotic, a vehiculelor vechi și a rețelelor de transport insuficient întreținute.

Mai mult de 40 de persoane au fost ucise într-o coliziune din august 2017 între două trenuri lângă Alexandria, în nordul Egiptului. Iar în 2012 o coliziune dintre un autobuz școlar și un tren a ucis 47 de oameni la un nivel de trecere a frontierei în provincia Assiut.

Însă cel mai grav accident feroviar din istoria Egiptului a avut loc în 2002, când un incendiu a cuprins o garnitură de tren şi a ucis 373 de de oameni, la 40 de kilometri sud de Cairo.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu