Un traficant de droguri şi aliaţii lui, condamnaţi la închisoare! SCHEMA utilizată pentru a vinde narcoticele

Un tânăr de 25 de ani din Chişinău a pus pe picioare o afacere de vânzare a drogurilor, utilizând schema de realizare prin metoda de procurare preplătită.

În acest scop, la începutul anului 2015, el a creat mai multe conturi electronice de pre-plată pe site-urile companiilor BPay şi WebMoney, pe care le utiliza pentru a recepţiona mijloace băneşti în schimb la droguri.

În acelaşi timp, în locuri tăinuite din scările caselor din sectorul Râşcani, el amplasa pacheţele cu diferite cantităţi de droguri, pe care le vindea la preţul de 400 lei fiecare.

Utilizând mai multe cartele telefonice prepay, el expedia persoanelor care doreau procurarea drogurilor numerele conturilor, iar după achitarea prin transfer on-line a mijloacelor băneşti, consumatorii de droguri primeau prin SMS coordonatele aflării comprimatelor.

Pentru a găsi cât mai mulţi cumpărători, în activitatea criminală au fost atraşi doi consumatori de droguri în vîrstă de 35 şi, respectiv, 38 ani care utilizau schema menţionată mai sus de vânzare a drogurilor, însă preţul comprimatului era de 600 lei.

Din contul diferenţei de preţ, persoanele respective primeau droguri pentru consum personal.

După mai multe luni de filaj, activitatea ingenioşilor vânzători de droguri a fost deconspirată de către Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, iar recent, instanţa de judecată a adoptată o sentinţă de condamnare pe caz.

Astfel, organizatorul comiterii infracţiunii a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de 8 ani şi 6 luni, ceilalţi doi vor executa câte 7 ani şi 6 luni închisoare

Totodată a fost dispusă trecerea în beneficiul statului a mijloacelor băneşti în sumă de 5.000 dolari SUA, rezultate din infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu