Un taxi, făcut zob de un tren marfar. Două persoane au fost transportate la spital (FOTO)

Embed:

Accident grav lângă localitatea Dobrogea din municipiul Chişinău. O maşină de taxi a fost lovită de un tren marfar pe calea ferată. Atât şoferul, în vârstă de 22 de ani, cât şi pasagera, o tânără de 19 ani, au fost transportaţi la spital. Potrivit medicilor, bărbatul a fost internat în stare gravă în secţia reanimare, iar fata s-a les cu două coaste rupte.

În locul unde s-a produs coliziunea nu există nicio barieră, dar apropierea trenului este atenționată de mai multe semnalizatoare. În urma impactului, maşina a fost făcută zob. Soțul pasagerei, care se afla și el taximetru, a mers la Spitalul de Urgenţă şi le-a spus medicilor că a fost rănit în acelaşi accident, însă a suferit doar o contuzie cerebrală şi nu a avut nevoie de internare.

Tânărul de 19 ani ne-a povestit că totul s-a întâmplat într-o fracţiune de secundă.

ANDREI PÂRGARI, soțul pasagerei: „Și eu numai ceea ce am auzit, am auzit doar o dat signal trenul și când am întors capul am văzut lumina trenului și asta tot, mai mult n-am văzut nimic. Eu cred că el o vrut să încerce să treacă, că după cum șoferului trenului spune, noi staționam, dar imposibil noi să stăm pe loc că mașina nu-i mecanică să fi fost motorul defectat. ”

După accident, marfarul şi-a continuat drumul spre Chişinău. Astăzi, în locul unde s-a produs coliziunea i-am surprins pe muncitorii de la Calea Ferată din Moldova, instalând becuri noi de semnalizare.

"Acum instalăm becuri suplimentare pentru semnalizare, mai mult pentru timp de noapte."

Locuitorii din Dobrogea sunt îngroziți de cele întâmplate și spun că această porţiune de cale ferată este periculoasă.

„E periculos, e periculos că aici trebuie ceva închis. Iată chiar aici când trec drumul, mai vin mașini, nu se opresc, da copiii știți ca copiii, câteodată și din mână poți să-l scapi.”

Oamenii au venit și cu soluții, pentru a evita asemenea situaţii.

„Ar trebui să fie instalată o bară, că multe cazuri sunt în toată Moldova.”

Potrivit poliţiei, concluziile preliminare arată că şoferul maşinii de taxi s-ar face vinovat de accident, deoarece nu a cedat trecerea trenului marfar.

NATALIA STATI, ofițer de presă al Direcţiei de Poliţie Chișinău: „Polițiștii au stabilit că șoferul automobilului Toyota, a ignorat cerințele Regulamentului Circulației Rutieră și nu a ținut cont că sunt indicatoarele stop, care ulterior care urma să se asigure pentru a traversa calea ferată.”

Șoferul care se va face vinovat de producerea accidentului, urmează să fie pedepsit în dependență de gravitatea leziunilor provocate victimelor.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu