Un tânăr sirian, unul dintre agresorii implicaţi în atacul antisemit de la Berlin, s-a predat

Unul dintre agresorii implicaţi în prezumtivul atac antisemit produs marţi seară la Berlin împotriva a doi tineri care purtau acoperământul tradiţional evreiesc kippa s-a predat joi la poliţie, scrie agerpres.ro.

Suspectul, un tânăr de 19 ani refugiat din Siria, s-a predat însoţit de avocatul său, a comunicat poliţia locală. Suspectul urmează să fie prezentat în faţa unui judecător de instrucţie în vederea unei posibile încarcerări.

Marţi seară, doi tineri ce purtau pe cap kippa au fost agresaţi pe stradă, la Berlin. Atacatorii au fost trei indivizi, dintre care cel puţin unul vorbea în limba arabă, a declarat Adam, una dintre victime, în vârstă de 21 de ani.

El a reuşit să filmeze cu telefonul mobil agresiunea şi a predat înregistrarea la poliţie. Imaginile, care au circulat pe reţelele de socializare, îl arată pe agresor lovindu-l cu o curea şi strigând 'yahudi', evreu în limba arabă.

Ulterior, victima de 21 de ani a declarat pentru Deutsche Welle: 'Nu sunt evreu, sunt israelian, am crescut în Israel într-o familie arabă'. Tânărul a explicat că în acea seară făcea un 'experiment' după ce un prieten l-a avertizat că în Germania nu eşti în siguranţă dacă porţi kippa, ceea ce el a refuzat să creadă.

Această agresiune a suscitat o vie emoţie şi numeroase critici în Germania, pe fondul temerilor de resurgenţă a antisemitismului în contextul ascensiunii extremei drepte şi al afluxului de refugiaţi arabi.

Cancelarul Angela Merkel a denunţat miercuri acest 'incident teribil' şi a promis că 'va reacţiona'. 'Ne confruntăm cu antisemitismul în rândul germanilor, dar şi al oamenilor ce provin din lumea arabofonă', a declarat ea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu