Un tânăr din Străşeni s-a urcat beat la volan și a târât pe asfalt doi polițiști

Embed:

Doi poliţişti au fost târâţi pe asfalt cu maşina, după ce un şofer beat a încercat să fugă de ei. Unul dintre inspectori a ajuns la spital cu leziuni uşoare. Incidentul a avut loc în satul Drăgușeni, raionul Strășeni. Individul, în vârstă de 27 de ani, a fost reţinut pentru 72 de ore. Nu înainte însă de a trece alcooltestul.

Incindentul a avut loc ieri dimineaţă, după ce concubina bărbatului a sunat la poliţie şi s-a plâns că ar fi fost maltratată. Când a auzit că femeia a anunţat oamenii legii, individul a urcat beat la volan şi a încercat să fugă. La scurt timp, însă, a fost observat de un echipaj de patrulare că circula haotic.

"Somam să se oprească, dumnealui a accelerat. Am văzut că refuză categoric să se oprească, am reuşit să-l blocăm. Când m-am apropiat de uşa şoferului. A accelerat unitatea de transport în direcţia mea. Aşa a fost situaţia că am fost nevoit să mă agăţ de maşină, iar el m-a târât pe pământ aproximativ 40-50 de metri", a spus inspectorul de patrulare IP Străşeni, Nicolae Miron.

Tânărul şi-a continuat drumul, dar a fost urmărit de cel de-al doilea poliţist, care după aproximativ un kilometru a reuşit să-i blocheze maşina.

"M-am apropiat de automobil, am încercat să scot cheile din contact, iarăşi maşina s-a pornit, m-a târât prin glod, am reuşit să scot cheile din contact. Persoana avea un comportament agresiv. Am fost nevoit să aplic forţa fizică şi mijloacele speciale",  a spus ofiţerul de patrulare IP Străşeni, Artiom Gaşin.

Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene şi cătuşe pentru a-l potoli pe bărbat. Acum, şoferul buclucaş este cercetat penal şi riscă să rămână fără permis de conducere, dar şi trei ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu