Un tânăr din Ialoveni, reținut de polițiști după ce a sustras peste 14.000 de lei dintr-un automobil (VIDEO)

Embed:

Un tânăr în vârstă de 19 ani, originar dintr-o localitate din Ialoveni, a fost reținut polițiști pentru comiterea unui furt din automobil. Acesta anterior a mai fost cercetat penal pentru infracțiuni analogice.

Polițiștii au fost alertați în dimineața zilei de 3 iulie, de către proprietar bărbat în vârstă de 31 de ani, care a comunicat că din automobil i-au fost sustrase bunurile materiale. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului pentru stabilirea circumstanțelor.

Polițiștii au fost întâmpinați de către bărbatul care a comunicat că seara a parcat automobilul de model Dacia Logan, în curtea blocului de locuit str. Albișoara, iar dimineața a depistat lipsa mijloacelor financiare pe care le avea. În urma cercetărilor forțele de ordine au stabilit că individul a pătruns în automobil prin deteriorarea lacătului iar ulterior din interiorul torpedoului a sustras mijloace financiare în sumă de 14 400 lei.

În urma acțiunilor întreprinse, tânărul a fost identificat și reținut, fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale suspectul și-a recunoscut vinovăția declarând că banii sustrași i-a cheltuit pentru necesități personale.

Actualmente tânărul este cercetat penal pentru furt. Conform legislației penale în vigoare, acesta riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.

Totodată Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

-Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa

-Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute

-Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact

-Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie

-Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.)

-Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţâminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu