Un tânăr din Drochia extorca bani prin rețelele de socializare. Ce riscă acesta (VIDEO)

Embed:

Ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice de comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale au reținut un membru a unei grupări infracționale care extorca mijloace bănești prin intermediul rețelelor de socializare. Liderul grupării s-a dovedit a fi un tânăr de 29 ani, originar din raionul Drochia.

Bărbatul le prezenta victimelor date și fapte care nu corespund realității, în scopul însușirii unor mijloace financiare.

Ofițerii de investigații au fost sesizați de către o femeie de 38 de ani din capitală, care a comunicat că, la solicitarea suspecților a efectuat mai multe transferuri bănești, iar ulterior aceștia s-au eschivat de la restituirea mijloacelor financiare.

Potrivit materialelor cauzei penale s-a stabilit că, în intervalul de timp august 2018 – ianuarie 2019, suspectul cu complicii săi, folosind rețelele de socializare și diverse aplicații de mesagerie on-line, prin inducerea în eroare și prezentarea ca adevărată a unor fapte inexistente, au convins victima care la moment se afla peste hotarele țării să efectueze mai multe tranzacții bănești prin intermediul sistemelor de transferuri rapide în suma de circa 4000 euro.

La 14 mai 2019 au efectuat percheziții la domiciliul suspectului pentru acumularea probelor. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, ulterior fiindu-i aplicat arest pentru 30 de zile.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă amendă în mărime de la 42. 500 la 67. 500 de lei sau închisoarea până la 6 ani.

În perioada anilor 2018-2019 oamenii legii au documentat 46 de cazuri de acest gen.

Lasă un comentariu