Un tânăr din Căuşeni, reţinut pentru furt dintr-un apartament din sectorul Ciocana al Capitalei. Ce a sustras individul (VIDEO)

Embed:

Un tânăr în vârstă de 23 ani, originar din raionul Căușeni a fost reţinut de poliţişti. Acesta este bănuit de comiterea unui furt. 

Conform informaţiilor acumulate în cadrul acțiunilor de investigații și urmărire penală, polițiștii au stabilit că individul a sustras dintr-un apartament din sectorul Ciocana, bani în sumă de 10 000 lei. În cadrul audierilor acesta şi-a recunoscut vinovăţia comunicând forțelor de ordine că banii i-ar fi cheltuit .

Conform legislației penale în vigoare bănuitul este cercetat penal în stare de liberatate pentru furt și riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 2 ani.

În acest context Poliţia Capitalei vine cu un apel către locuitori, cu următoarele recomandări:

  • Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată;
  • Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă;
  • Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă, detergenţi, bijuterii, etc). Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura;
  • Pentru proprietarii apartamentelor situate la parter se recomandă a nu lăsa pe timpul nopţii geamul de la baie deschis. Montaţi grilaj sau sistem de alarmă la ferestrele care sunt expuse pericolului de escaladare.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu