Un tânăr de 19 ani, reţinut pentru răpirea unui automobil. Ce riscă făptaşul

Embed:

Un tânăr în vârstă de 19 ani originar din raionulnul Leova, care a răpit un automobil de model “Fiat Scudo”, a fost reţinut.

Cazul a avut loc pe data de 2 decembrie, poliția fiind alertată de proprietarul automobilului, un bărbat în vârstă de 36 de ani, care a comunicat  că de pe strada Tudor Vladimirescu din oraşul Durlești, i-a fost răpit automobilul. La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă pentru a stabili toate circumstanțele.

Polițiștii au fost întâmpinați de către proprietar care a comunicat că a parcat unitatea de transport și pentru câteva zile a plecat de acasă iar când s-a întors a depistat lipsa. Prejudiciul cauzat a fost estimat de către proprietar la suma de 100 000 lei.

Astfel în urma măsurilor întreprinse tânărul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția comunicând că a sustras automobilul cu scopul de a se plimba prin oraș, ulterior avariind-ul.  

Automobilul a fost ridicat și returnat proprietarului. Este de menționat că anterior suspectul a fost atras la răspundere pentru infracțiuni similare.

Tânărul a fost plasat în arest pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru răpirea mijlocului de transport, care conform legislației se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 3 la 5 ani. 

loading...

Lasă un comentariu