Un tânăr de 18 din Noua Zeelandă REŢINUT pentru că preluat transmisiunea ÎN DIRECT a masacrului din Christchurch

Un tânăr de 18 din Noua Zeelandă a fost pus sub acuzare deoarece a preluat transmisiunea în direct a masacrului din Christchurch, relatează AFP.

Tânărul a fost inculpat pentru incitare la violenţă, dar nu doar pentru diseminarea transmisiunii live a tragediei din moscheile Al Noor şi Linwood, ci şi pentru publicarea unei fotografii cu unul dintre lăcaşele musulmane de cult cu menţiunea "ţintă atinsă".

Inculpatul, al cărui nume instanţa de judecată a refuzată să-l facă public, este pasibil acum de 14 ani de închisoare. Acestuia i-a fost refuzată eliberarea pe cauţiune şi va rămâne în spatele gratiilor până la următoarea audiere, programată pe 8 aprilie. 

Tânărul nu este deocamdată suspectat de complicitate cu australianul Brenton Tarrant, autorul masacrului, au precizat anchetatorii.

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunţat că va discuta cu membrii Guvernului, luni, despre o reformă privind armamentul în Noua Zeelandă.

Publika.md aminteşe că cel puţin 50 de persoane au murit în urma a două incidente armate produse vineri la moscheile Al Noor şi Linwood din Christchurch.

Aproximativ 34 de oameni sunt încă internaţi în spital pentru îngrijiri medicale, un copil în vârstă de patru ani fiind în stare critică. 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu