Un tânăr de 18 ani, inculpat pentru atentatul comis la metroul din Londra. Va fi judecat pentru tentativă de asasinat

Poliția britanică a anunțat punerea sub acuzare a unui tânăr în vârstă de 18 ani, presupus autor al atacului terorist comis pe 15 septembrie la metroul din Londra, informează agențiile internaționale de presă, scrie agerpres.ro.

Cel acuzat, pe nume Ahmed Hassan, rezident în Marea Britanie, va fi judecat chiar începând de vineri pentru posesie de materiale explozive și tentativă de asasinat.

Pe data de 15 septembrie, un dispozitiv exploziv artizanal produs cu ajutorul compusului chimic cunoscut ca TATP a fost detonat în stația de metrou Parsons Green din Londra. În urma atacului 30 de pasageri au suferit arsuri și leziuni provocate de busculada de după explozie.

Până în prezent au fost arestați pentru o posibilă implicare în acest atac șase suspecți, cu vârste cuprinse între 17 și 30 de ani, doi dintre ei fiind între timp eliberați.

Ahmed Hassan a fost arestat la scurt timp după explozie și autoritățile presupun că el este cel care a detonat dispozitivul exploziv. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu