Un tânăr care a vrut să se sinucidă, ajuns în moarte cerebrală, va salva alte patru vieţi

Un tânăr în vârstă de 28 de ani din Bihor, care şi-a fabricat o armă şi s-a împuşcat în cap, a ajuns în moarte cerebrală la spital, părinţii săi acceptând să-i doneze organele, care au fost prelevate, în premieră, nu la Oradea, ci la Târgu Mureş, unde corpul bihoreanului a fost transportat după o cursă contracronometru, informează Adevărul.

Tânărul a ajuns la spital în noaptea de 12 spre 13 ianuarie, cu traumatism cranio-cerebral, după ce s-a împuşcat în cap cu un dispozitiv artizanal. Deşi operat imediat, tânărul a intrat în moarte cerebrală iar medicii nu au mai reuşit să-l readucă la viaţă.

"Familia tânărului a găsit puterea de a transforma propria dramă în speranţă pentru alţi oameni necunoscuţi şi a fost de acord cu prelevarea organelor. Imediat a început mobilizarea echipelor medicale în cursa contracronometru pentru salvarea de vieţi şi pentru ca gestul familei să nu fi fost în zadar", se precizează pe pagina de Facebook a Agenţiei Naţionale de Transplant.  

În astfel de situaţii, prelevarea organelor se face în unitatea în care a fost constatată moartea cerebrală, organele fiind apoi transportate cu avionul sau elicopterul SMURD în centrele de transplant. De astă dată, însă, ceaţa nu permitea transportul în condiţii de siguranţă şi la timp a inimii în special, astfel că pacientul a fost pregătit şi dus la Târgu Mureş, pentru prelevare, operaţiune realizată în premieră naţională. 

Organele au ajuns la timp, iar 4 oameni vor primi acum o nouă şansă: doi dintre ei, bolnavi de inimă şi de ficat, vor fi salvaţi, iar alţii doi, bolnavi de rinichi, nu vor mai face dializă.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu