Un tânăr antreprenor și-a încercat norocul în agricultură și a pus pe picioare o adevărată afacere

Embed:

Și-a încercat norocul în agricultură și a pus pe picioare o adevărată afacere. Este vorba despre Igor Golban, un tânăr care a plantat o livadă de nuci și migdali, care îi aduc profit pe măsură.

Antreprenorul a beneficiat de un grant în mărime de 50 de mii de lei din partea Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, iar din acești bani și-a procurat utilajele necesare pentru prelucrarea fructelor.

Livada lui Igor Golban se întinde pe o suprafață de 21 de hectare, în satul Carahasani, raionul Ștefan-Vodă. Bărbatul nu folosește pesticide, astfel încât produsele sunt ecologic pure.

"Avem aici 4 generații de nuci și migdale, care a fost plantată în decursul a 3-4 ani. Primele recolte au fost prin 2011 la nuci și migdale. Migdalele în 2012 , practic plantația a intrat în roadă", a spus Igor Golban, antreprenor.

În 2016, de pe cele 8,5 hectare de migdali, a recoltat aproximativ 10 tone de fructe. Asta l-a încurajat să deschidă o fabrică de producere a făinei, fulgilor și uleiului de migdali și nuci.

"În interior va fi secționat, fiecare sector: va fi sectorul de producere a uleiului, secția de îmbuteliere, secția de producere a făinei", a spus Igor Golban, antreprenor.

Deja în câteva zile, tânărul va putea să proceseze produsele, datorită utilajelor pe care le-a procurat din banii oferiți de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova.

"Unul dintre cei mai buni tineri antreprenori din zonele rurale, care ni s-a părut că a venit cu un business plan interesant și ne-am gândit că este cu mare potențial și de aceea trebuie să-i oferim suport financiar și nu numai", a spus Olesea Munteanu, director executiv al AOAM.

Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova organizează pentru tinerii antreprenori și seminare de instruire, în primii ani de la lansare a afacerilor.

În 2016, Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova a oferit în total 15 granturi de câte 50 de mii de lei fiecare pentru antreprenorii din zonele rurale. Un concurs similar va fi lansat și în 2017.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu