Un sud-coreean şi-a dat foc în faţa ambasadei Japoniei la Seul

Un sud-coreean şi-a dat foc vineri în maşina sa în faţa ambasadei Japoniei la Seul, o tragedie ce a avut loc în plină dispută diplomatică şi comercială între cele două ţări. 

Bărbatul a provocat un incendiu în interiorul vehiculului său parcat în faţa ambasadei, înainte de a muri la spital. Autoritățile au găsit douăzeci de sticle cu gaz în maşina sud-coreeanului, potrivit France Presse.

Presa locală a relatat că tatăl vitreg al septuagenarului a fost o victimă a muncii forţate în perioada ocupaţiei japoneze în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial, notează Agerpres. Disputa diplomatică generată de colonizarea brutală a Coreii de către Japonia între 1910 şi 1945 a căpătat recent un caracter economic după ce Tokyo a înăsprit condiţiile de export pentru anumite materiale către Coreea de Sud.

Seulul acuză Tokyo de răzbunare după o serie de decizii ale justiţiei sud-coreene prin care s-a cerut companiilor japoneze să compenseze victimele muncii forţate. Tokyo invocă o „pierdere de încredere” faţă de Seul, acuzând de asemenea ţara vecină că a gestionat defectuos materialele sensibile importate din Japonia, scrie libertatea.ro

Lasă un comentariu