Un studiu arată cine sunt rău-platnicii moldoveni: Burlaci şi cu studii în drept

Embed:

O companie de recuperare a datoriilor a făcut portretul rău-platnicilor moldoveni. Cei mai mulţi dintre ei sunt burlaci cu studii juridice şi cu o vârstă medie de 35 de ani.

"Ştiind unele lacune ale legii, intuiesc că ar putea evita, fapt care, până la urmă, nu este adevărat. Majoritatea care au datorii, o fac cu intenţie, din ştiinţă, nu din neştiinţă."

Statisticile celei mai mari companii de recuperare a datoriilor arată că aproape 54 de mii de moldoveni au intrat în noul an cu restanţe financiare. Valoarea totală a acestora este de 610 milioane de lei.

 Cele mai multe persoane, 25 de mii, au de întors credite la bănci. Valoarea totală a acestora se ridică la 466 de milioane de lei. O bună parte din datornici mai au restanţe, de trei milioane de lei, la serviciile comunale. 

De asemenea, cele mai multe persoane cu datorii, în jur de 40 la sută, sunt din Capitală, iar 15 la sută - din municipiul Bălţi.


Specialiştii spun că, după sărbătorile de iarnă, numărul celor cu restanţe financiare ar putea creşte, pentru că, în această perioadă, mai multe persoane iau credite de consum.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu